5-0-seier og ni på rad!

Gutta i kongeblått herja på Oslo øst mandag kveld.

I høstmørket, med flomlys på Intility Arena, tok Vålerenga imot Åsane til den 22. serierunden i OBOS-ligaen mandag kveld. Serielederen fra hovedstaden sto med åtte strake trepoengere før møtet med bergenserne, og hadde ingen planer om å endre på den statistikken.

Brajanac-dobbel før pause

Allerede før det var spilt ti minutter satte Muamer Brajanac inn kampens første scoring etter lekkert spill. Magnus Bech Riisnæs ble spilt fri på venstresida og slo hardt inn foran mål. Petter Strand kriga godt i boksen og sørga for at vår danske spiss kunne banke inn 1-0.

Og da omgangen var en halvtime gammel dukka han opp i boksen igjen, og denne gangen stupheada Brajanac inn sitt andre for kvelden. Igjen etter lekkert spill på kantene.

Muamer Brajanac gratuleres etter sitt andre mål mot Åsane (Foto Kim Erik Eriksen)

Gutta i kongeblått hadde stålkontroll på begivenhetene før pause, og da det gjensto fem minutter banka Jones El-Abdellaoui inn omgangens tredje. Aaron Kiil Olsen la ballen til rette etter en corner, og fra 18 meter limte unggutten kula i hjørnet og sørga for 3-0-ledelse halvveis.

Lekkert av Strand

Vålerenga skal inn i en tøff kampperiode fremover, og gjorde to bytter inn til den andre omgangen. Tomålsscorer Brajanac ble erstatta av Mees Rijks, mens Christian Borchgrevink overtok plassen og kapteinsbindet fra Vegar Eggen Hedenstad.

Vålerenga-toget fortsatte å levere, og da timen var spilt satte Petter Strand inn kveldens fjerde på svært lekkert vis. Bergenseren satte opp angrepet selv med en herlig utsidecrosser til Simen Juklerød, og fikk den i retur midt inne i 16-meteren. Skuddet tok han på direkten, og la kula ned i motsatt hjørne.

Petter Strand og gutta jublet for mandagens fjerde scoring (Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB)

Gutta leverte en ny god kamp på Intility Arena, og da det så ut til å ebbe ut med 4-0 dukka Elias Hagen opp og banka inn kveldens femte og siste foran Østblokka. Vålerenga vant sin niende strake kamp i OBOS-ligaen med 5-0 over Åsane, og økte serieledelsen.

Tusen takk til alle som var til stede og sang i samfulle 94 minutter!