8. strake hjemmeseier

Mees Rijks var svært sentral da Vålerenga slo Aalesund 4-1 tirsdag kveld.

Det var klart for midtukekamp på Intility Arena da Vålerenga fikk besøk av Kjetil Rekdals Aalesund tirsdag kveld. Trenerteamet hadde gjort fire endringer på laget som starta mot Bryne, og det var en pigg kongeblå ellever som entra matta.

Mees Rijks fikk tillit på topp fra start, og allerede før kvarteret var spilt skaffa nederlenderen straffe. Henrik Bjørdal var sikker fra ellevemetersmerket og sendte Vålerenga foran 1-0.

Best før pause

Det tok ikke mange minuttene før ledelsen var dobla, og det etter et fantastisk angrep. Magnus Riisnæs starta det hele og var svært nære å score selv, men Rijks var på plass på returen og banka inn 2-0 via tverrliggeren.

Henrik Bjørdal har akkurat sendt Vålerenga i ledelsen mot Aalesund (Foto: Cornelius Poppe / NTB)

Det var ikke et mål for lite, men gjestene var ikke ufarlige de gangene de gjesta Vålerengas boks.

Midtveis i omgangen kom de til sin første sjanse i oppgjøret, men Magnus Sjøeng dro frem en dobbeltredning i verdensklasse. Det samme gjorde han noen minutter før hvilen (selv om Aalesund muligens ble snytt for at ballen var over streken), og det sørga for at det sto 2-0 da lagene gikk til pause.

Redusering

Etter en veldig god Vålerenga-start på kampen kom gjestene mer og mer med, og da oppgjøret var en drøy time gammel kom reduseringa.

Christian Borchgrevink slo en skummel tversover som Aalesund snappa opp, og med et lag i ubalanse fikk Davíd Jóhannsson en forholdsvis enkel oppgave med å sette inn 1-2.

Gutta i kongeblått (Foto: Cornelius Poppe / NTB)

Trippelbytte

Da gjestene var i ferd med å ta over banespillet på Oslo øst, tok trenerteamet grep og satte inn friske bein. Det gjorde noe med det offensive spillet, og kvarteret før slutt satte Mees Rijks inn sitt andre og Vålerengas tredje for kvelden.

Da kampen var på vei til å ebbe ut med 3-1 dukka Petter Strand opp og satte inn kampens vakreste scoring. Et skudd fra langt hold suste inn i vinkelen og sørga for 4-1-seier på Oslo øst.

Tusen takk for i kveld - vi ses på lørdag!