Brajanac med to scoringer i debuten

Dansken satte inn to mål i fredagens 4-2-seier.

Gjestene fra Kongsvinger kom best i gang fra start i fredagens treningskamp, og skapte en enorm dobbeltsjanse allerede etter elleve minutter. To skudd i stolpen, der det ene var på åpent mål ga et varsel om at bortelaget mente alvor.

Det tok ikke lange tida før scoringa kom, og det var også den eneste før pause. Vålerenga ble muligens snytt for en straffe da Daniel Håkans ble tatt alene med keeper, men utover det var det svært lite som skjedde offensivt.

Nytt baklengs

Da lagene kom ut igjen til den andre omgangen hadde Vålerenga gjort seks spillerbytter, og nykommer Muamer Brajanac var blant dem som fikk prøve seg.

Dansken hadde en fin mulighet fem minutter ut i omgangen, men gjestenes sisteskanse redda forsøket. Det ga Kongsvinger muligheten til å doble ledelsen, og det gjorde de på merkelig vis.

Det ble mye å glede seg over utover i kampen (Foto: Kim Eriksen)

Et forsøk på innlegg fra venstre dalte ned i krysset bak en utspilt Jacob Storevik, og 0-2 på Intility Arena.

Brajanac med sitt første

Da kampen var en time gammel bytta trenerteamet ut hele midtbanen, og en ny danske kom inn til sine første minutter i kongeblått. Vålerenga fikk mer tak i kampen, og da kom også scoringen.

Ola Kamara ble satt opp på venstrekanten og slo perfekt inn i feltet til en høyreist danske. Muamer Brajanac hadde hatt to muligheter tidligere i omgangen, men alle gode ting er tre og etter 70 minutter satte spissen inn reduseringa til 1-2.

Ketchupeffekt

Det tok knappe to minutter så var lagene like langt. Ola Kamara banka inn 2-2 etter 81 spilte minutter, før 34-åringen assisterte Brajanac med sin andre scoring for dagen og Vålerenga var foran.

Med ett minutt igjen gjorde Filip Thorvaldsen kort prosess og banka ballen i vinkelen til 4-2 og seier på Intility Arena.

En svak 1. omgang ble erstatta av en meget god 2. omgang, og de snaut 700 tilskuerne kunne gå hjem med et smil om munnen. Nå venter IK Start på Sør Arena om åtte dager!