Cupeventyret endte i ekstraomgangene

Etter 90 målløse minutter avgjorde Fredrikstad kampen i første ekstraomgang.

Nærmere 13500 mennesker hadde funnet veien til Oslo øst søndag kveld for å se Vålerengas jakt på Haralds pokal. Østblokka ble utsolgt to dager før avspark, og trøkket rundt oppgjøret var enormt.

Best før hvilen

Med et opprykk i banken fra onsdag var det et kongeblått mannskap som spilte med selvtillit mot laget fra plankebyen, og det var Vålerenga som skapte kampens første store mulighet.

Fullsatt ØSTBLOKKA og full fyr på Oslo øst før avspark (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

Brice Ambina prøvde seg fra distanse halvveis i den første omgangen, og midtbaneankeret traff godt. Dessverre var Fredrikstads sisteskanse med på notene og hindra nettkjenning med et tigersprang.

Gjestene satte også Magnus Sjøeng på prøve før hvilen, men det sto 0-0 da lagene gikk i garderoben. Vålerenga var det førende laget, men scoringene lot vente på seg.

Ropte på straffe

Vålerenga gikk ut i hundre også etter hvilen, og det tok knapt ett minutt før den første sjansen kom. Petter Strand fyrte av fra 18 meter, men gjestenes sisteskanse lå langflat og tok skuddet.

Det var mange tøffe dueller og stort tempo i kvartfinalen (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

Da oppgjøret var en snau time gammel ropte hele bortetribunen på straffe da Bjørlo gikk ned inne i 16-meteren, men dommer Kringstad vinket spillet videre. Fredrikstad tok mer og mer utover i 2. omgangen og pressa på for scoring, men gutta sto imot og kvartfinalen gikk til ekstraomganger.

Dødball imot

Syv minutter ut i den første ekstraomgangen fikk gjestene frispark i veldig god posisjon, og den utnytta Morten Bjørlo maksimalt. Med et skudd helt nede ved stolperota sendte han Fredrikstad i ledelsen 1-0 på Oslo øst.

Trenerteamet gjorde et trippelbytte på tampen av den første ekstraomgangen og satte inn både Mees Rijks og Ola Kamara, men det ville seg ikke foran mål for våre kongeblå. Cupeventyret endte dessverre i ekstraomgangene.

Tusen takk for enorm støtte gjennom samfulle 120+ minutter!