Ellevill bursdagsfest

Vålerenga slo Ranheim 3-1 på klubbens 111-årsdag.

Mandag 29. juli fylte Vålerenga 111 år, og bursdagen ble feira med Corteo fra Jordal, fullsatt Østblokka, 11500 på tribuna og kamp mot Ranheim på Intility Arena.

Gjestene fra Trønderlag kom best i gang på Oslo øst, men headinga i nettmaskene etter kort tid ble annullert for en forseelse i boksen.

Første i kongeblått

Det tok litt tid før hjemmelaget fikk skikk på eget spill, men da omgangen var 24 minutter gammel var silkefoten til Christian Borchgrevink i gang. Kapteinen svingte inn et hjørnespark fra venstre, og inne i boksen steg Oslo-gutten Sebastian Jarl til værs og heada inn 1-0.

Midtstopperen spilte sin første kamp i kongeblått på Intility Arena, og krona det med sin første scoring for klubben i sitt hjerte.

Sebastian Jarl gratuleres for sin første scoring i kongeblått (Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB)

Utover scoringa var det kun én stor sjanse å skrive hjem om før hvilen, og den var det vår nye danske spiss som fikk. Magnus Riisnæs slo et meget presist innlegg inn i boksen, men ballen sklei av foten til Brajanc.

Til tross for 1-0-ledelse til pause, var det ingen stor 1. omgang sett med kongeblå øyne. Heldigvis herja supporterne på tribunen og skapte en eventyrlig ramme på Oslo øst.

Doblet

Pausepraten gjorde gutta godt, for da de entra matta etter en tur i garderoben ble det skapt to enorme muligheter på kort tid. Først et El-Abdellaoui skudd  like utenfor, og deretter et Brajanac-forsøk fra fem meter.

Begge mulighetene ble avverga av Ranheim, men da Magnus Riisnæs dro med seg ballen innover i banen etter 50 spilte minutter måtte gjestene kapitulere.

Oslo-gutten banka til fra 16 meter og satte kula ned i det lengste hjørnet til 2-0.

Vidtun Nilsen prøvde forgjeves å redde skuddet fra Magnus Riisnæs (Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB)

Vålerenga hadde stort sett full kontroll på det meste i den andre omgangen, og da det gjensto et drøyt kvarter av oppgjøret kom kveldens tredje etter et strålende angrep.

Muamer Brajanc og Henrik Bjørdal kombinerte på høyresida før sistnevnte la perfekt inn i boksen. Der steg Jones El-Abdellaoui til værs og heada inn 3-0.

Gjestene reduserte med ti minutter igjen, men dette var Vålerengas kveld. Det endte med seier, tre poeng og tabelltopp på 111-årsdagen.

Toppfoto: KB Sportsmedia