Hafstad med utvidet ansvar

Vålerengas utviklingsleder, Thomas Hafstad trekkes enda mer inn i den sportslige ledelsen og blir sentral i arbeidet med klubbens sportslige strategiarbeid.

Annonse:

Styret i Vålerenga Fotball Elite vedtok i vinter at nåværende klubbstrategi skal revideres, og i løpet av året skal en ny helhetlig strategi utarbeides.

- Vi ønsker å styrke samspillet mellom sportslig ledelse, A-laget og akademiet. I Vålerenga, som i mange andre klubber, blir det ofte mest fokus på nåtid og spillerlogistikk. Sportslig styringsevne handler imidlertid om veldig mye mer. Det langsiktige arbeidet med å utarbeide og etterleve klubbstrategi, planverk og organisasjonsutvikling er avgjørende, og her får vår utviklingssjef et utvidet ansvar og vil lede dette arbeidet, sier daglig leder, Svein Graff i Vålerenga Fotball Elite, og legger til:

- Det betyr også at sportssjef Joachim Jonsson får avlastning og kan jobbe enda mer konsentrert med spillerlogistikk og scouting, noe denne oppgaven krever.

Jonsson har med støtte fra Graff ansvaret for forhandlinger i forbindelse med kjøp og salg av spillere. 

Thomas Hafstad har spilt over 300 kamper for Tromsø IL, er cupmester og har en rekke aldersbestemte og U21-landskamper. Han har UEFA A-lisens, vært sportssjef ved NTG i Tromsø og Akademileder til Tromsø IL før han ble utviklingssjef i Vålerenga i 2020. 

Hafstad er også valgt til leder av Nasjonalt Utviklingsforum - et forum for utviklingslederne i de 32 toppklubbene i Norge.

- Vålerenga har i mange år jobbet godt med systematisering og profesjonalisering av sitt utdanningsløp for morgendagens A-spillere. Vi opplever nå at klubben har en stabil og landsledende produksjon av fotballspillere gode nok til å tre inn i toppfotballen. Jeg er glad for at Vålerenga  retter fokus på arbeidsprosesser som samspiller enda bedre på tvers av klubbens kjerneområder, og sikrer samlet kraft, kvalitet og etterlevelse over tid. Kvaliteten på samspillet mellom klubbens A-lag og akademi blir særs viktig i en klubbstyrt sportslig ledelse og den langsiktige sportslige utviklingen av klubben, forteller Hafstad. 

Vålerenga har sju juniorspillere i A-stallen og hele 17 spillere i sine rekker med aldersbestemte landskamper så langt i 2024. Det kan ingen andre norske klubber matche. Klubben har fem stjerner i NTFs akademiklassifisering og er mest produktiv av alle akademiene i landet de siste årene.

- Vi har svært mange lovende talenter, og det er veldig gledelig å se utviklingen til flere av dem denne sesongen. Samtidig er det forskjell på å være en utviklingsklubb og en toppklubb. Derfor er det avgjørende hvordan vi forvalter talentene. Utviklingsløpet til spillerne er forskjellig og vi må ha riktig balanse aldersmessig i en spillertropp hvis vi skal ha ambisjoner om å bli en stabil toppklubb, sier Graff og fortsetter:

- Intern og ekstern spillerlogistikk blir en sentral del av ny klubbstrategi, og det er avgjørende at det operative daglige arbeidet til akademiet og A-laget er i tråd med ny strategiplan, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: