Legenden slutter

Etter 25 år i klubben slutter Gjermund Østby som keepertrener. 

Annonse:

Gjermund er en legende i Vålerenga. Han har jobbet under utallige trenere og med en rekke keepere, og lagt ned en fantastisk innsats for klubben. Keepertreneren kom til Vålerenga før 99-sesongen da Egil «Drillo» Olsen var trener. 

Klubblegenden er på utgående kontrakt og fikk i forrige uke tilbud om en mindre rolle i støtteapparatet neste år, men takket nei til dette. 

- Først og fremst ønsker vi å takke Gjermund for en enorm innsats gjennom 25 år. Få kan vise til så mange år i samme rolle i en fotballklubb. Samtidig er det en tid for alt. Etter en samlet vurdering har sportslig og administrativ ledelse besluttet at vi ønsker en fornyelse når vi skal engasjere keepertrener på en treårskontrakt, sier sportssjef Joacim Jonsson. 

Gjermund og Premier League-eksport Kristoffer Klaesson jubler etter å ha sikret bronsemedalje (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Gjermund og Premier League-eksport Kristoffer Klaesson jubler etter å ha sikret bronsemedalje (Foto: Terje Pedersen / NTB)

I likhet med de andre på utgående kontrakt i støtteapparatet, ønsket Gjermund en tilbakemelding på hvordan planene ser ut for neste sesong. 

- Etter møte med daglig leder og sportssjef torsdag, der jeg ble informert om at de ikke ønsket å forlenge kontrakt med meg grunnet alder, takker jeg nå for meg. De tilbød meg en 30% stilling i klubben, noe jeg dessverre måtte takke nei til, da lønnen var for lav til å kunne leve av. Vi forhandlet fram en sluttpakke som gjorde at jeg gir meg med umiddelbar virkning, sier Gjermund Østby, som har mange minner fra sin tid i klubben. 

- Jeg vil benytte anledningen til å takke for meg etter 25 år. Det har vært mange gode opplevelser, mange gode menneskemøter som jeg har satt stor pris på og lært mye av, og jeg sitter igjen med minner jeg vil ha med meg for resten av livet. Det har vært en stor glede å stå foran Klanen i så mange år og oppleve den støtten og varmen de gir spillere og trenere, sier Gjermund, som har et stort ønske: 

- Jeg vil ønske klubben lykke til videre, og håper inderlig at opprykket til Eliteserien vil skje, slik jeg jobbet for.

Vålerengas daglige leder skulle gjerne hatt Gjermund med videre i støtteapparatet, men har forståelse for valget om å gi seg nå. 

- Gjermund er en Vålerenga-legende og jeg har hatt gleden av å jobbe med han i to perioder i klubben. Toppidretten er brutal og det var blytungt å informere om at han ikke får fortsette som keepertrener neste år, men vi gjør til enhver tid de vurderingene vi mener er best for klubben. Vi brukte ikke alder som argument, men ønsket om en fornyelse basert på faglige vurderinger, sier daglig leder Svein Graff. 

På vegne av hele Vålerenga-familien ønsker vi å takke Gjermund for lang og tro tjeneste!

 

Annonse fra Obos-ligaen: