3-1-seier på Intility Arena

Rijks, El-Abdellaoui og Strand putta hvert sitt og sørga for tre nye poeng søndag ettermiddag,

Hovedstaden viste seg fra sin beste side da Vålerenga og Levanger møttes i en historisk kamp på Intility Arena. Med 28 grader i lufta, sol og nærmere 3000 på Østblokka var det et hjemmelag som kjørte på fra start.

Fine kombinasjoner på kantene sørga for brukbare muligheter innledningsvis, men det var først etter 20 minutter kampens første scoring kom.

Lekkert

Henrik Bjørdal varta opp med en lekker stikker til Magnus Riisnæs, og med en svært presis chip på bakre kunne Mees Rijks heade oss i ledelsen på Oslo øst. Spissen fra Nederland scora med det i sin 2. kamp på rad og står nå med tre mål i årets OBOS-liga.

Mees Rijks jubler for scoring mot Levanger (Foto: Javad Parsa / NTB)

Gutta i kongeblått hadde veldig god kontroll på det gjestene kom med, og styrte det meste på eget kunstgress. Litt mer nøyaktighet foran mål så kunne 1-0 fort blitt til 2-0 før pause, men det ble med scoringa til Rijks i den første omgangen.

Enorme muligheter

Vålerenga fortsatte å kjøre mot Levangers mål etter pause, og da kampen var en snau time gammel burde Mees Rijks putta sitt andre for dagen. Petter Strand slo en perfekt stikker til spissen, men alene med keeper satte han ballen til side for mål.

Jones El-Abdellaoui leverte en strålende kamp mot Levanger (Foto: Javad Parsa / NTB)

Det var stort sett spill mot ett mål i den andre omgangen, og hjemmelaget skulle og burde leda mer enn 1-0. Det gjorde de ikke, og da var det fortsatt håp for gjestene.

Kontraster

Med snaut 20 minutter igjen på klokka fikk trønderne straffe, etter det som så ut til å være en svært billig variant. OBOS-ligaens toppscorer, Sanel Bojadzic var sikkert fra ellevemeteren og utligna til 1-1, men det varte ikke lenge.

Kun to minutter etter utligninga var Vålerenga tilbake i føringa, og det med et kremmerhus i vinkelen. Simen Juklerød slo et strøkent innlegg på bakre, og der sto Jones El-Abdellaoui. Unggutten tok ned ballen, dro seg utover i banen og limte kula i krysset med venstrefoten.

Like før fulltid økte også Petter Strand ledelsen etter et godt forarbeid av Ola Kamara, og fastsatte sluttresultatet til 3-1. En meget solid forestilling og en herlig ettermiddag på Intility Arena!