Borchgrevink sikra poeng i Stavanger

Høyrebacken scora sitt første mål etter skademarerittet.

Et høytflyvende Viking-lag jakta sin ellevte seier på rad i Eliteserien da Vålerenga gjesta SR-bank Arena lørdag kveld.

En enorm delegasjon supportere hadde tatt turen fra hovedstaden for å støtte gutta i jakta på poeng, og de fikk se et lag krige fra start.

Kompakte i forsvar

Viking har tatt mye poeng på hjemmebane denne sesongen, og styrte det meste på eget kunstgress før hvilen. Lars Jørgen Salvesen satte også ballen i mål etter et drøyt kvarter, men scoringa ble korrekt annullert for angrep på keeper.

Kapteins-duell på SR-bank Arena (Foto: Carina Johansen / NTB)

Utover det var det stort sett løskrutt siddisene hadde å by på før hvilen, og selv om det ikke var mye sjanser hadde Vålerenga stort sett nok med å forsvare seg. Upresise fremspill gjorde også at Viking gjenvant ballen gang etter gang, og hindra Bakkes menn å få skapt noe som helst de første 45.

Storevik, Strandberg og co hadde heldigvis god kontroll bakover, og det gjorde sitt til at det sto 0-0 halvveis.

Enorm Ilic-sjanse

Vålerenga klarte å flytte seg høyere i banen etter en god prat i garderoben, og tok bedre vare på ballen. Det gjorde at Andrej Ilic fikk sin desidert største sjanse i Vålerenga-drakta etter en mønsterkontring på stillinga 0-0.

Mohamed Ofkir slo en strålende pasning igjennom til serberen, og alene med Gunnarsson runda han keeper og skulle enkelt sette ballen i det åpne buret. Dessverre for han og Vålerenga gikk avslutninga til side for målet.

Storevik jubler for utligning (Foto: Carina Johansen / NTB)

Selvmål

Vålerenga hadde god kontroll før pause, og fortsatte i samme stil også i 2. omgang. Dessverre fant Viking den lille åpningen de leita etter da klokka viste 63 minutter.

Tripic og Pattynama kombinerte seg ned på venstresida, og sistnevnte la hardt inn foran mål. Der ble Eneo Bitri hardt pressa av Salvesen og albaneren satte ballen i eget nett.

Brøyt Vikings seiersrekke

Vålerenga var både gode og farlige etter Vikings scoring, og da innbytter Christian Borchgrevink fikk muligheten fire minutter før fulltid smalt det på SR-bank Arena.

Høyrebacken var på rett sted til rett tid, da et innlegg fra Daniel Håkans ble klarert ut i farlig område. Han takka og bukka og banka ballen i nettet via et Viking-bein til 1-1.

Resultatet sto seg helt ut, og Vålerenga brøyt Vikings imponerende seiersrekke. Med lørdagens uavgjort er Bakkes menn ubeseira på de siste fem kampene før landsoppdrag nå venter for flere av spillerne.

Tusen takk til de godt over 300 som hadde tatt turen til Stavanger lørdag kveld!