Brajanac med hattrick!

Dansken putta tre da Vålerenga vant 4-1 borte mot Levanger søndag kveld.

Søndag kveld var det duka for bortekamp på TOBB Arena da Levanger var verter i den 19. runden av årets OBOS-liga. Trønderlag bød på skikkelig høstvær med 10 grader og regn, men det så ikke ut til å plage gutta fra hovedstaden.

Allerede etter 25 sekunder sto det 1-0 til de kongeblå da Muamer Brajanac heada ballen i nettet. Jones El-Abdellaoui dribla seg forbi på høyrekanten, la perfekt inn i boksen og der ruva vår danske spiss i feltet.

Først assist så scoring

Vålerenga hadde stort sett full kontroll i den første omgangen, og skapte store sjanser, men hjemmelaget var farlige på lange innkast. Det fikk de ett av før pause, og da krevde det mye ofring i egen boks.

Jones El-Abdellaoui med scoring og assist i den første omgangen mot Levanger (Foto: Christoffer Andersen / NTB)

Like før halvspilt oppgjør var det duka for El-Abdellaoui-show på høyrekanten igjen, og som i forrige bortekamp dro han med seg ballen innover i banen og la den i det lengste hjørnet.

Det sørga for 2-0-ledelse til pause og en godt gjennomført omgang.

Brajanac med hattrick

Vålerenga fortsatte i samme spor etter hvilen, og det tok ikke mange sekundene før Carl Lange og Muamer Brajanac skapte 2.omgangs første store sjanse.

Levanger fikk klarert den, men da danskene kombinerte igjen etter en snau times spill sto det 3-0. Spissen kom seg foran stopperen på et innlegg fra landsmannen, og satte inn sitt andre for kvelden.

Hattricket var fullført kun noen minutter senere da vertenes sisteskanse glapp ballen etter et innlegg fra Henrik Bjørdal. Brajanac fikk en enkel jobb med å sette sitt tredje for kvelden og sørga for en imponerende 4-0-ledelse.

Med et drøyt kvarter igjen på klokka satte Simen Hagbø inn et trøstemål for vertene, men dette var hovedstadslagets kveld.

Med fire spillere i faresonen for karantene til byderbyet mot Lyn før kampen, kom Vålerenga seg helskinna igjennom uten gule kort, 4-1-seier og tre nye poeng på toppen av tabellen.

Tusen takk til de nærmere 300 som tok den lange turen til Trønderlag for å synge oss til en ny seier!

Toppfoto: Kim Erik Eriksen (@photokimppa)