Carl Lange er kongeblå

Den danske 25-åringen har signert en avtale ut 2027.

Annonse:

Vålerenga og danske Vendsyssel FF er enige om en overgang for Carl Lange. Den offensive midtbanespilleren har signert en avtale ut 2027, og kan ikle seg den kongeblå drakta når laget møter IK Start på bortebane 20. juli.

Lange har hatt en god sesong i dansk 1. divisjon og står med 11 scoringer på 27 kamper, i tillegg til å ha blitt kåret til lagets beste spiller. Sportssjef Joacim Jonsson er svært tilfreds med å ha sikra seg underskriften til den attraktive dansken.

- Dette er en spiller vi har fulgt over tid, og han passer godt inn i måten vi spiller fotball på. Han har gode relasjonelle ferdigheter og kvaliteter på siste tredjedel, som vi håper vil bli verdifull for oss i høstinnspurten, sier Jonsson, og legger til: 

- Det er ekstra hyggelig at Carl velger Vålerenga i konkurranse med andre lag som per i dag har en høyere divisjonssatus. 

Sammen med samboer Sofie ankom han den norske hovedstaden mandag kveld, og gjennomgikk den medisinske testen på Intility Arena. 25-åringen gleder seg stort til å bidra for Vålerenga i årene som kommer og har naturligvis et spesielt mål for øye.

- Det er helt klart å rykke opp til Eliteserien, og det håper jeg at jeg kan være med å bidra til, sier han og fortsetter: 

- Jeg er en dynamisk spiller, midtbane og kant, med god spilleforståelse og teknikk. Jeg liker selvfølgelig å score mål, og i tillegg også sette opp lagkamerater, og det er forhåpentligvis noe av det jeg kan bidra med her i den kommende tiden. 

Se intervju øverst i saken.

Vålerengas trenerteam har sett Lange i aksjon både live og på video flere ganger, samt hatt møter med han i forkant av kontraktsinngåelsen, og Geir Bakke gleder seg over å få han til klubben.

- Etter å ha kartlagt han over tid er Carl en spiller vi opplever kan passe veldig godt inn hos oss. Han er i et alderssegment som vi trenger, og en som har vært tellende i Vendsyssel. Han kan både bekle rollen som indreløper, samt som innoverkant, og vi er glade for at han nå er i Vålerenga, sier Bakke. 

Vi ønsker Carl hjertelig velkommen til klubben!

Carl Lange

  • Født 7. oktober 1998 i København

  • Fra Danmark

  • Offensiv midtbanespiller

  • Kontrakt med Vålerenga ut 2027

  • Har tidligere spilt i Hellerup IK, FC Helsingör og Vendsyssel FF

Annonse fra Obos-ligaen: