Forventer avvikling av VAR

Norsk Toppfotball anbefaler NFF å avvikle VAR i tråd med Vålerenga årsmøtevedtak.

Annonse:

1913 er Vålerengas stiftelsesår og nettopp 19 og 13 ble stemmetallene da NTF gjennomførte sitt eiermøte i går. 19 klubber ønsker å avvikle VAR, 13 vil beholde ordningen.

Stemmetallene gjenspeilte klubbens årsmøtevedtak og/eller styrevedtak. Vålerenga var den første klubben som fattet årsmøtevedtak mot VAR, noe også styret støtter.

Flere klubber savnet en tydelig innstilling fra NTF til NFF i tråd med
klubbenes årsmøtevedtak og NFFs egen kommunikasjon som sier at klubbenes interesseorganisasjon skal overlevere en innstilling til forbundet. Det krever noe mer enn en ren overlevering av stemmetall.

Derfor presenterte Vålerenga og åtte andre klubber et tillegg som det ble votert over, og flertallet samlet seg til slutt om et justert forslag der det heter at NTF skal innstille overfor NFF at VAR blir avviklet så snart som mulig. 



- Nå skal forbundsstyret komme med sin innstilling overfor fotballtinget. Vi mener det er ulogisk og prinsipielt feil at fotballtinget skal stemme over VAR. Spørsmålet angår kun toppfotballen og ordningen var aldri en sak for tinget da VAR ble innført. Nå har NFF på mange måter satt seg selv i offside, sier daglig leder i Vålerenga, Svein Graff og utdyper:

- Et klart nei-flertall blant klubbene kan bli utfordret av at NFF vil videreføre VAR og så skal altså breddeklubbene avgjøre om ordningen skal bestå. En ordning som utelukkende gjelder toppfotballen.

I forbindelse med VAR-debatten har fotballdemokratiet blitt flittig diskutert.

- Både ja- og nei-siden har mobilisert inn mot som sine årsmøter. Det er en naturlig del av demokratiet og det er positivt med økt oppslutning. Samtidig mener jeg alle i norsk fotball er tjent med en debatt om hvilke saker som hører hjemme på årsmøter eller tinget i framtida, og i hvilken grad NIFs lover og regler er tilpasset toppfotballen og klubbene som samlet sett er bedrifter med milliardomsetning. Det er noe annet enn tradisjonelle idrettslag i breddeidretten, og derfor handler det om å finne en god balanse der klubbene anerkjenner og respekterer medlemsdemokratiet samtidig som vi i fellesskap utvikler klubbdemokratiet uten at klubbledelsen skal detaljstyres av medlemmene.

Annonse fra Eliteserien: