Håkans solgt til Lech Poznań

Finnen har spilt sin siste kamp i kongeblått.

Annonse:

Vålerenga og Lech Poznań ble i dag enige om en overgang for Daniel Håkans. Kantspilleren gjennomgikk den medisinske testen onsdag ettermiddag, og signerte avtalen torsdag. 

23-åringen kom til Vålerenga i forkant av fjorårets sesong, og hadde opprinnelig kontrakt ut 2026. Nå fortsetter han karrieren i den polske toppklubben, etter 37 kamper og elleve scoringer for Vålerenga. 

- Jeg kom fra Jerv til en storklubb som Vålerenga og fikk masse tillit, erfaring og landslagsdebuten for Finland. Det siste er takket være Vålerenga. Fjorårets sesong ble selvfølgelig ikke slik noen av oss hadde ønsket, men uavhengig av det så har jeg alltid nytt å spille for denne klubben og foran Norges beste fans. Det skal bli gøy å følge Vålerenga på reisen tilbake til Eliteserien, sier han og fortsetter:

- Det neste steget er en fin mulighet for meg. Lech Poznań er en stor klubb i Polen som skal være med å slåss om topplasseringer og spill i Europa. Jeg gleder meg, avslutter han.

Daniel Håkans med tommel opp etter å ha scora mot Sandnes Ulf tidligere i år (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Daniel Håkans med tommel opp etter å ha scora mot Sandnes Ulf tidligere i år (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Sportssjef Joacim Jonsson er fornøyd med avtalen, og sier det har vært en god prosess med storklubben.

- Vi skulle selvfølgelig helst beholdt Daniel, men når Lech Poznań kom på banen var det vanskelig og unngå å selge. Daniel har vært god for oss i den tiden han har vært her, men for første gang på veldig mange år er vi i forkant og har dekning i den posisjonen, sier han og fortsetter:

- Spillersalg som dette er en del Vålerengas strategi, og noe vi er avhengig av for at økonomien skal være bærekraftig.

Den norske treneren Sindre Tjelmeland er nylig ansatt som Lech Poznań-assistent, og klubben har startet sesongen med én seier og ett tap. Første mulighet for Håkans til å vise seg frem for sin nye arbeidsgiver er hjemme mot Lechia Gdańsk 3. august.

Vi takker Daniel for tiden i Vålerenga og ønsker han lykke til i Polen!

Annonse fra Obos-ligaen: