Samkjører sanksjonsreglement

Vålerenga Fotball Elite, Vålerenga Ishockey Elite og Vålerenga Idrettsforening samkjører sanksjonsreglement.

Annonse:

Klubbstyret i Vålerenga Fotball Elite besluttet på forrige styremøte å utrede samkjøring av sanksjonsreglement slik at det blir gjeldende for Vålerengens Idrettsforening og alle idrettene som er underlagt idrettsforeningen.

Det betyr felles utestengelse fra alle Vålerenga-arrangementer for alvorlige brudd på sanksjonsreglementet, som vold og rasisme. Omfanget av utestengelsene må hensynta forskjellig kampantall for ishockey og fotball.

Klubbstyret i Vålerenga Fotball Elite har også vedtatt at de kan utestenge enkeltpersoner basert på dokumenterte alvorlige brudd på Vålerengens Idrettsforenings vedtekter, som er en del av lover for allianseidrettslaget Vålerengens Idrettsforening.

- Vi er enige om at alvorlige brudd på sanksjonsreglementet må få konsekvenser på tvers av idrettene. Supporterne har vært sentrale i utformingen av dagens sanksjonsreglement og representanter for supportergrupperingene skal være med i utredningen av felles sanksjonsreglementet sammen med Vålerenga Ishockey Elite og Vålerengens Idrettsforening. Vålerenga Fotball Elite tok initiativet til et oppstartsmøte som nylig ble gjennomført, og intensjonen er å ferdigstille nytt felles sanksjonsreglement i løpet av høsten, sier Svein Graff, daglig leder i Vålerenga Fotball Elite.

Styret i Vålerenga Ishockey Elite besluttet på sist styremøte å utarbeide et eget sanksjonsreglement for ishockeyen. Dette reglementet skal bygge på fotballens eksisterende regler, men tilpasses ishockey i samarbeid med supporterne. Samtidig ble det besluttet at sanksjonsreglementet bør forankres på foreningsnivå slik at alvorlige hendelser kan sanksjoneres på tvers av idrettene. 

- På generelt grunnlag opplever vi at vi har et godt forhold til supporterne på Jordal, som spesielt under sesongen i fjor bidro til fantastiske publikumsopplevelser. Det er dog hensiktsmessig med et sanksjonsreglement som gjelder på tvers av idrettene. Det vil i praksis si at alle har ett reglement å forholde seg til, mens sanksjonene kan variere mellom idrettene, sier Jonas Oppøyen, daglig leder i VIF Ishockey.

Idrettsforeningen er positive til å samkjøre sanksjonsreglementet og muligheten for å bruke foreningens vedtekter.

- Styret i Vålerengens Idrettsforening har opp gjennom årene diskutert om våre vedtekter kan brukes for å få til et sanksjonsreglement som gjelder for alle idrettene i vår forening. Vi er således veldig positive til forslaget om samkjøring av sanksjonsreglementet, sier Dag Olavson, styreleder i Vålerengens Idrettsforening.

Klanen støtter også en samkjøring av sanksjonsreglementet – noe supportergrupperingen har jobbet for.

- Klanen har lenge ønsket å samkjøre sanksjonsreglementet mellom alle klubber under Idrettsforeningen, slik at utestengelser basert på alvorlige brudd på sanksjonsreglementet som vold og rasisme skal føre til utestengelse fra alle Vålerenga-arrangementer, og videre at alvorlige brudd på foreningens vedtekter kan føre til utestengelsen. Klanen er derfor svært fornøyd med at dette initiativet nå er tatt fra VFE og VIE, sier talsmann Christian Arentz og fortsetter:

- For Klanen er det viktig at supporterne fortsatt beholder sitt eierskap til sanksjonsreglementet, som er en av hovedgrunnene til at sanksjonsreglementet har fungert såpass godt hos Vålerenga Fotball Elite. Klanen ser frem til å bidra sammen med de andre supporterne i dette arbeidet, og sikre videre bred støtte og eierskap på tribunen, avslutter han. 

Annonse fra Obos-ligaen: