Storseier i Bergen!

Vålerenga slo Åsane 5-1 foran 300 tilreisende onsdag kveld.

300 Vålerenga-supportere hadde tatt turen over fjellet for å støtte gutta på Åsane Arena onsdag kveld, og de tilreisende fikk betalt fra første stund.

Etter en skuffende opplevelse 16. mai var det et helt annet tenningsnivå i Bergen, og allerede før det var spilt ett minutt var Mees Rijks centimetre fra å sette ballen i kassa.

Christian Borchgrevink slo et strøkent innlegg inn i boksen, og spissen satte ballen på innsida av tverrliggeren og ned på streken. Dessverre var ikke marginene på nederlenderens side og Åsane fikk klarert.

Ketchupeffekten

Sjansen til Rijks var bare et forvarsel på hva som skulle komme, for da kampuret viste 19 minutter satte Henrik Bjørdal inn 1-0. Jones El-Abdellaoui slo hardt inn i boksen, men vertene fikk klarert. Returen plukka Bjørdal opp og banka ballen i nettet.

Det var mye å juble for før pause på Åsane Arena (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Ti minutter senere var det Kreuzriegler sin tur til å klinke inn en retur. Denne gang etter en corner fra venstre. Åsanes sisteskanse glapp ballen, og det gjør man ikke ustraffa mot Vålerenga. Midtstopperen kriga til seg ballen i boksen og satte inn 2-0.

Letta Rijks

3-0 kom like etter og den var det Mees Rijks som fikk æren av å sette i mål. Brice Ambina gjorde et strålende forarbeid, og inne i boksen var spissen iskald  og satte inn kveldens tredje.

Som om ikke det var nok fikk også våre kongeblå straffe ti minutter før hvilen, og den ekspederte oksen fra Valderøya sikkert i nettet til 4-0. En ellevill førsteomgang, og svar på tiltale fra gutta.

Cruisekontroll

Det ble ikke samme trøkk i den andre omgangen, men det er ofte det som skjer når et lag leder 4-0 halvveis. Det ble allikevel to mål etter pause, og de kom helt på tampen.

Først reduserte Åsane til 1-4 før Jones El-Abdellaoui skøyt et innlegg via en Åsane-forsvarer og bak en utspilt keeper. Det var stort sett det siste som skjedde, og Vålerenga tok en meget overbevisende 5-1-seier i Bergen by.