Uavgjort i Egersund

Vårsesongens siste bortekamp endte 1-1 etter drømmescoring av Jones El-Abdellaoui.

Fire fulle busser og et bortefelt fylt til randen var det som møtte gutta i vårsesongens siste bortekamp.

Tabellnabo Egersund var verter i B&G-Parken, og hjemmelaget hadde virkelig invitert til fest, der folk sto som sild i tønne rundt arenaen.

Ute på matta var det stillingskrig og sjansefattig i store deler av den første omgangen. Gutta i kongeblått hadde mye ball, men Egersund var giftige på kontringer og etter et snaut kvarter kunne det stått 1-0 da Andreas Helmersen prøvde seg. Heldigvis gikk forsøket på feil side av stolpen.

Drømmeskudd

Etter en halvtimes spill ble Magnus Riisnæs takla stygt, og til tross for at han forsøkte å spille videre måtte til slutt unggutten kaste inn håndkleet. Filip Thorvaldsen kom inn på venstrekanten, og det var fra den sida det skjedde da Vålerenga tok ledelsen.

Jones El-Abdellaoui med drømmescoring før pause (Foto: Javad Parsa / NTB)

På overtid i den første omgangen satte Vegar Eggen Hedenstad fart langs sida og slo et perfekt innlegg på bakre. Jones El-Abdellaoui hadde løpt seg fri, og på hel volley banka 18-åringen ballen i nota og sørga for 1-0-ledelse halvveis.

Spilt lave

Etter hvilen var det hjemmelaget som kjørte kampen på eget kunstgress. De gule og svarte kom med mange folk i boksen, og etter timen spilt måtte Magnus Sjøeng ordentlig på jobb.

Et langskudd fra kaptein Chris Sleveland hadde retning mot krysset, men sisteskansen fikk inn en meget kvalifisert redning. Dessverre var det lite han kunne gjøre fem minutter senere.

Sjøeng og Vålerenga ble hardt pressa etter pause (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

Stian Michaelsen fikk ballen inne i boksen og banka til. Skuddet gikk forholdsvis rett på mål, men var hardt og sneik seg under Sjøeng til 1-1. Det var også resultatet da dommer blåste av for fulltid i B&G-Parken