Utestenger supportere

Vålerenga oppretter sanksjonssaker mot supportere etter kampen mot Moss på Melløs lørdag. 

Annonse:

Vålerenga har fått rapporter om at en person på bortefeltet har kommet med rasistiske utsagn mot andre Vålerenga-supportere. Det førte til sammenstøt på tribunen. 

Klubben jobber med å innhente mer informasjon om episoden og vil sanksjonere overfor de ansvarlige. 

- Vålerenga har nulltoleranse for all diskriminering og trakassering. Og la det være krystallklart: personer vi avdekker begår rasisme eller er voldelige er ikke velkommen på våre kamper. De blir utestengt. Vi er i gang med å innhente fakta og identifisere de ansvarlige, og vil slå knallhardt ned på dette, sier daglig leder Svein Graff. 

En gruppe supportere presset seg inn borteinngangen på Melløs stadion før kampstart lørdag og en vakt ble løpt ned. Etter kampen ble en bil med far og datter utsatt for slag og spark, og de mottok trusler.  

- Dette er uakseptabelt. Vi innhenter nå videomateriale og vitneutsagn, og oppretter sanksjonssaker. Vi har dialog med Moss FK og politiet. Vårt uavhengige sanksjonsutvalg vil behandle sakene. Vi har utestengt personer tidligere denne sesongen, og godtar ikke slik oppførsel. Samtidig beklager jeg på vegne av Vålerenga og vil si unnskyld til Moss fotballklubb og de berørte, sier Graff.

På vegne av Vålerenga har Graff i dag besøkt og overrakt blomster til en av Moss sine frivillige som jobbet med innslippet på borteseksjonen. 

Klubben har også oppsøkt og beklaget overfor faren og datteren som satt i bilen, og Moss FK. 

Vålerenga har før og under sesongen hatt løpende dialog med supportergrupperingene, og vil se på ytterligere tiltak for å hindre nye episoder. 

- Enkeltpersoner misbruker tilhørigheten til Vålerenga for annen og uakseptabel agenda. Det er viktig å understreke at det er et fåtall som ødelegger for supporterne som lager en fantastisk ramme på våre kamper hjemme og borte. Vi har en sterk indrejustis som blir enda viktigere fremover, så skal vi i klubben jobbe målrettet med å fjerne disse personene fra våre kamper. 

Annonse fra Obos-ligaen: