Utklassing og tabelltopp

Vålerenga vant hele 8-0 søndag kveld og tar ferie på toppen av tabellen.

Premissene var krystallklare før avspark søndag kveld. Med seier over Sandnes Ulf i vårsesongens siste kamp ville Vålerenga innta tabelltopp før ferien, og det så veldig lovende ut på Oslo øst.

Tre kjappe

Etter en litt tam åpning de første minuttene skrudde gutta i kongeblått opp tempoet og så seg aldri tilbake.

Da kvarteret var passert slo Christian Borchgrevink et nydelig innlegg til Mees Rijks, og med en utsøkt heading sendte spissen Vålerenga foran.

Mees RIjks gratuleres etter sin andre scoring (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Seks minutter senere dobla Daniel Håkans etter et smart innlegg fra Henrik Bjørdal, før Nederlands store sønn, Mees Rijks satte inn sitt andre for kvelden. Tre scoringer i løpet av syv minutter sørga for en solid ledelse da lagene gikk i garderoben etter halvspilt oppgjør.

Første hattrick i kongeblått

Ti minutter ut i den andre omgangen var det nok en gang duka for Mees Rijks. Brice Ambina spilte Henrik Bjørdal igjennom, og med en enkel pasning på tvers sørga han for at spissen fikk fullført hattricket sitt foran Østblokka.

Da timen var passert satte Daniel Håkans inn sitt andre og Vålerengas femte for kvelden, før det var Filip Thorvaldsen-show på kanten.

Det var mye å juble for søndag kveld (Foto: Terje Pedersen / NTB)

18-åringen trengte kun to minutter på banen før han scora i sin andre kamp på rad, og det etter et herlig finteshow på kanten.

Lekestue

Et snaut kvarter før slutt fikk Aaron Kiil Olsen gleden av å sette inn sitt første for året og Vålerengas sjuende for kvelden. Simen Juklerød slo et strøkent frispark inn i boksen, og med en lekker hælflikk sørga han for 7-0.

Med flere i familien på tribunen fullførte Mees Rijks en fantastisk og historisk kveld på Intility Arena. Nederlenderen satte inn sitt fjerde og Vålerengas åttende mål for kvelden og sørga for tidenes største seier på Oslo øst og tabelltopp.