- Vi er sammen om alt

Vålerengas hovedtrener deler noen ord og tanker før julefreden senker seg.

Annonse:

Etter en lang og krevende sesong med varierende nivå, og altfor ofte prestasjoner som ikke tilsvarer ambisjonene, ble til slutt fasiten nedrykk. 

Det er trist, leit, skuffende, irriterende, ydmykende og mer til. Ord blir fattige. 

Det så litt mer lovende ut en liten stund. Da vi var avhengig av å plukke poeng med kniven på strupen, og med litt hjelp fra andre lags resultater slo denne kombinasjonen inn.

Vi kom oss opp på kvalikplass etter en periode hvor vi tidvis så ut som et lag som var mer til stede og mer solide i alle spillfasene. Supporterne dro oss gjennom hele sesongen og økte trykket ytterligere utover høsten, i både gråvær, iskald kulde, uansett tabellposisjon og sprikende prestasjoner.

Tross bra utgangspunkt før hjemmekampen mot KBK, så svikter det som altfor ofte denne sesongen. Resten av historien kjenner alle. De hjerteskjærende minuttene etter kampen som har etset seg inn i alt og alle kan vanskelig beskrives. 

At supporterne klarer i en så skuffende og absurd situasjon å snu alt på hodet og markerer tydelig at de alltid vil være der, så høyt, så tydelig og med et slikt volum at man virkelig tar innover seg hva man er en del av. Det er sterkt. Det er Vålerengas DNA. Byens østkant hvor det handler om, og klubben er tuftet på, solidaritet, vennskap, samhold, humor og hardt arbeid. 

DET ER OSS MOT ALLE

Mange prøver å si at det kan være vanskelig og tøft å spille for Vålerenga. Det ER og SKAL være det motsatte. Det har også Østblokka sagt klart i hele høst. De har kommet med budskapet på kamp og vært på treninger dagen før og markert dette. Selv etter nedrykket viste de det. Det er ikke tomme ord. Vi er sammen om alt. 

Som øverste resultatansvarlig og trener for laget har jeg ikke blitt bedt om å rusle ut porten. Da takker man for det, rister av seg det vonde og stuper inn i framtida. 

Stemplene har gått for full maskin på bruket fra morgenen etter nedrykket - i hele klubben. Det blir jobbet hardt på styrenivå med økonomien, og prioriteringer, evalueringen i og rundt laget, planer for neste år, spillerlogistikk i et marked som er utfordrende, og ikke minst kulturbygging. Mange er involverte, men summen av jobben skal være at vi alle vet hva vi skal, hvorfor vi skal prioritere som vi gjør, og hvordan vi skal styre i riktig retning når januar 2024 står for tur. 

Det har vært for dårlig i år. Ingen unnskyldninger på det, og det har sannsynligvis vært for mange beslutninger og noen planer over lang tid som burde vært annerledes. Det må vi være ærlige på. 

Da må systematikken og kulturen jobbes med. Nå setter man en fot i bakken sammen, er ydmyke, ærlige og nøyaktige. Nå er tiden inne for å treffe planken i planverket. Vi løper ikke rundt i gangene nå og roper om opprykk. Riktig fokus er at alle er nøye i sin del og sine oppgaver fra A-Å. Da kommer resultater i alle ledd som en konsekvens av dette. 

TROVERDIGHET: 

Alt handler om det, og nå må alle krefter og planverk til.

Troverdighet i prestasjonskulturen på alt i hverdagen, som gjenspeiler seg i konkurranse. 

Troverdighet i spillerlogistikken. Stallsammensetning og timing i bruk av egenutviklede spillere. 

Troverdighet i kommunikasjon internt og eksternt fra alle deler av klubben. 

Troverdighet i målsettinger basert på sunn fornuft og realisme.

Troverdigheten skal gjenspeiles både innenfor og utenfor portene…. med solidaritet, vennskap, samhold, humor og hardt arbeid. 

Det er oss mot alle!

God jul og godt nyttår
Sportslig hilsen fra Geir Bakke

Annonse fra Obos-ligaen: